Amerikanere har en mere stolt madkultur, end mange danskere tænker over. De fleste af os tænker på burgere, deep pan pizza og på det seneste pulled pork, når snakken falder på amerikansk mad.
Men du skal tænke på, at USA er et ufatteligt stort land, så du kan få meget forskelligt mad alt efter, hvor du er henne. Amerikanere fra sydstaterne kan f.eks. ikke forstå, hvorfor de i nordlige stater ikke kan finde ud af at lave noget ordentlig barbecue. Deep pan pizza er primært en opfindelse for Chicago, og New Yorkere vil mene, at det intet har med pizza at gøre.
Hvis du skal på roadtrip til USA så tag rundt i de forskellige stater og smag dig igennem deres kultur. Det er sådan, du skal opleve USA.
Brisket
På amerikanske restauranter er brisket oksekød. Man kan beskrive det som pulled pork men bare med oksekød. Dvs. en god brisket tager lang tid at lave, så du kan sagtens risikere, at der vil være udsolgt, når du ønsker at bestille det på restauranter.
Du kan få brisket i hele USA, men i Texas har de deres egen måde at lave det på.
Hvis du vil prøve kræfter med denne fantastiske ret, så kan vi anbefale denne video.
Southern-style barbecue
Vi kunne godt give det et dansk navn, men hvis du skal vide, hvad du skal bestille i USA, så holder vi os til de engelske udtryk. Som navnet antyder, er det barbecue, som de spiser det i sydstaterne.
Barbecue består af forskelligt kød, hvor man bruger træ til at grille det. De forskellige regioner har så deres egne smage via forskellige saucer. Derfor smager det forskelligt fra stat til stat og nogle gange fra by til by. Når du er i et amerikansk supermarked, så skal du tjekke ud, hvor mange forskellige slags barbecue saucer, du kan købe. Det er altid over 100.
De laver det på forskellige måder alt efter, hvor du er henne. Bare i Texas har de fire forskellige måde at lave det på. Herudover kan du også prøve Kansas City-style barbecue, Memphis-style barbecue og barbecue fra North Carolina.
Men det er en ret, som du kan få i alle sydstaterne. Det siges, at denne tradition er kommet af, at det er varmere i sydstaterne, så de griller hele året rundt, hvor man i nordstaterne kun kan grille om sommeren.
Alle former for pie
I USA elsker de pie (tærte), hvor du kan få flere hundrede slags. Du kan få dem på alle diners rundt om i landet, men vi vil anbefale, at du spiser dem på decideret steder, hvor deres hovedfokus er pie.
Især er apple pie kendt, da det er sådan en tærte, som alle amerikanere er vokset op med. Men du kan få alt fra tærter, som passer til aftensmad, og så har de virkelig mange til desserter.
Tacos
Nu tænker du sikkert, at tacos ikke er en amerikansk ret, og det er rigtigt, at det stammer fra Mexico. Men hvis du tager til en stat som Californien, så taler ca. 30% af befolkningen spansk.
Det betyder, at du kan tage til områder i byer som San Diego og Los Angeles, hvor det er som om at være i et latinamerikansk land. Det er sådan et sted, at du skal købe tacos eller en burrito. For i Californien er det blevet lidt af en lokalret.
Porterhouse steak
Hvis du tror, at du har fået en stor bøf i Danmark, så har du aldrig været i USA. En porterhouse steak har et ben ligesom en T-bone steak, men en porterhouse indeholder mere mørbrad.
Du får vanvittig meget kød, når du bestiller en porterhouse steak. Hvis du tager til en by som Las Vegas, kan du få det over det hele.
Men alle større byer i USA vil have gode steakhouses. Vi anbefaler, at du får på Yelp, når du ankommer til en ny by for at finde et godt sted.
Vi håber, at dette indlæg har givet dig noget inspiration til, hvad du kan bestille af mad i USA. Vi kan også anbefale dette indlæg fra CNN, hvor de giver dig mere end 50 retter, som du bør smage.