Det mystiske og ekstreme Death Valley

Vil I kombinere farlige eventyr og ekstreme oplevelser med nationalparker, så er Death Valley perfekt for jer. Death Valley er USA’s næststørste nationalpark, men er berømt og berygtet for sit barske og ubarmhjertige terræn, som har taget livet af mange. Især i fortiden. I dag besøger folk Death Valley, og langt langt de fleste slipper levende derfra. Vi klæder dig på til at besøge ørkenen.

0
4621
Tørke i Death Valley

Kom om foråret

Death Valley er blandt andet berømt for sine vilde temperaturer, hvor mange guldgravere og nybyggere er omkommet af hedeslag. Om sommeren er der 47 grader i gennemsnit, men i marts og april er der mere udholdeligt. Her spirer ørkenplanterne ligeledes, og derfor er forårsmånederne det bedste tidspunkt at besøge Death Valley på, medmindre I elsker meget høje temperaturer.

Gode, basale råd når I besøger Death Valley

I dag omkommer folk, der ikke har respekt for Death Valley, stadig. De fleste af dem af hedeslag i ørkenen hvor der ikke er hjælp i miles omkring. Uden vand går det ikke godt ret længe. Men I skal ikke være bange for at besøge Death Valley. Vi har samlet et par gode råd.

Sørg for masser af vand

Vigtigheden af at have vand med ud i Death Valley kan ikke understreges nok. Hellere for meget end for lidt. Drik regelmæssigt.

Tjek jeres billeje

Det lyder måske skørt, men visse udlejningsfirmaer siger, at I ikke må bruge aircondition, når I er i Death Valley. Paradoksalt nok. Grunden hertil er, at det kan medføre motorstop som følge af overophedning. Her kan udgiften være for egen regning, og det er ikke billigt. Find ud af, hvad I må, og vær opmærksom på, hvad konsekvenserne kan være.

De fleste nye biler har dog moderniseret aircondition, og det vil ikke være et problem at bruge anlægget i Death Valley.

Der er ikke mobildækning mange steder

Som om giftslanger og ulidelige temperaturer ikke var nok, så er der heller ikke mobildækning mange steder i Death Valley. Det skal I være forberedte på. Derfor er det klogt ikke at køre længere væk, end der er hjælp at hente, ligesom man aldrig skal færdes alene.

Alt er mystisk, spændende og fascinerende

Men nu skal det ikke lyde slemt det hele. Death Valley er en stor turistattraktion, som mange besøger årligt. Men hvorfor? Det lyder jo farligt?

Som udgangspunkt er Death Valley ikke farlig. Der kan være varmt, og I skal ikke undervurdere parken. Er I fornuftige, er der intet at være bange for. I stedet er Death Valley er vildt sted. Et øde sted, der minder om et månelandskab, hvor ørkenplanterne på trods af intet vand kan gro. Få af disse planter findes intet andet sted i verden.
Det er også i Death Valley, I finder USA’s laveste punkt Badwater, som er placeret 86 meter under havets overflade.

Masser at se og en ekstrem følelse

Death Valley er ikke bare en ørken. Der er vild natur, dyreliv og steder, der skal opleves. F.eks. Badwater. Men ellers er følelsen af at være alene i naturen ekstrem. Det er en oplevelse i sig selv, og du vil for alvor føle, at naturen har en vild magt. Death Valley er trods alt det varmeste sted i hele Nordamerika.

Guidede ture og overnatning ved Death Valley

Der er ikke meget liv i Death Valley, og det er en del af det fascinerende ved parken. En anderledes og barsk park. Det er æstetisk og vildt.

Der bor ca. 200 mennesker i Death Valley, og på hovedvejen, Highway 190, kan I køre gennem parken. Hvis I vil have en guidet tur, kan man få sådan en på Scotty Castle, der er et kæmpe palads.

Ligeledes er der mulighed for at overnatte de få steder, der er beboelse. Det er en god idé at booke et værelse på forhånd, hvis I ønsker dette. Det ville ikke være sjovt at køre forgæves.

Et stort held og lykke i Death Valley – tag det som en sjov og vild oplevelse!


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hegelundmedia.dk/usa-guiden.dk/wp-content/themes/usa-guiden/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here