Grand Canyon – et af verdens vildeste naturfænomener

I Arizona finder vi en af de mest kendte nationalparker i USA. Grand Canyon National Park. En nationalpark, der mest er kendt for den dybe kløft, som hedder Grand Canyon. Parken er ekstremt populær og tiltrækker millioner af turister hvert eneste år. Grand Canyon er et must, hvis I er befinder jer på den amerikanske vestkyst, og vi vil forsøge at give jer et par gode råd med på vejen.

0
3067

Et naturfænomen af en anden verden

Grand Canyon er skabt af Colorado-floden, som har brugt mellem fem og seks millioner år på at skabe kløften. Det har resulteret i en af verdens største turistattraktioner. Floden gør stadig sit indhug i dag, og dermed bliver kløften dybere og dybere.

Grand Canyon er 446 km lang, 29 km bred på sit bredeste og er hele 1,6 km dyb.

Brug mindst én hel dag i Grand Canyon

Grand Canyon er kæmpestor, og der kan sagtens bruges mere end én dag på attraktionen. Som minimum anbefales det, at du bruger mindst én hel dag.

Mange bruger to dage. En dag hvor de er med bus rundt, og en dag hvor de selv kører rundt og oplever Grand Canyon fra diverse udkigspunkter – og dem er der mange af.

De fleste ser Grand Canyon fra sydsiden, da det er besværligt at komme over på nordsiden. Enten skal der køres en lang vej på flere hundrede miles uden om, eller også skal du over floden nede i kløften.

Det er fordelagtigt at se både solopgang og solnedgang ved Grand Canyon. Hvis I bruger mere end én dag, kan I tage den ene den ene dag og den anden den anden dag. Derfor kan det også være en fordel at bo så tæt på parken som muligt. Det giver kortest mulig transporttid, så I både kan komme tidligt og gå sent hjem.

Parken har desuden døgnåbent hele året rundt.

Den vilde tur ned til floden

Det er muligt at følge stier ned i kløften, så man kommer ned til floden. Det er en udfordrende tur, der kræver god form – uden mindre børn –  og et solidt fodtøj med dertilhørende passende påklædning. Turen kan ikke klares på en dag, og derfor skal I overveje, om det er noget, I vil. For mange er det et attraktivt mål.

I skal være sikre på, at I kan klare turen, men hvis I kan det, og I har tid og lyst, er det en vild oplevelse. I kan komme over på nordsiden via en hængebro over floden, når I er nået bunden.

Uanset hvad skal I huske masser at drikke – også selvom I bliver ved kanten. Der er ikke så mange steder, hvor det er muligt at købe proviant.

Nede i dalen er der varmere end oppe på toppen. Derfor er det en god idé at have skiftetøj med. En rygsæk med praktiske ting som vand, solcreme og en trøje er generelt en rigtig solid investering.

Overnat inde i Grand Canyon National Park

Ligesom ved alle de andre store og kendte nationalparker er det muligt at overnatte både uden for og inde i Grand Canyon National Park. Der er mange muligheder, men I skal bestille i meget god tid. Oftest flere måneder i forvejen – især i højsæsonen, som er i juli og august. Hvis I kan nøjes med at bo lidt længere væk fra parken, skal I ikke skynde jer helt så meget.

Inde i Grand Canyon Village – som er en del af parken – er der utallige hoteller. De er dyre og meget attraktive, da der er en god udsigt ud over parken. Men det kommer I også til at betale for.

Som ved de fleste andre steder kan hoteller ved parken godt være dyrere end i den resterende del af landet. Det må I tage højde for. Jo tættere på parken, jo dyrere. Men I får til gengæld et værelse på første parket.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hegelundmedia.dk/usa-guiden.dk/wp-content/themes/usa-guiden/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here