En overset mulighed

Rigtig mange danske turister besøger hvert år Californien. Langt fra alle tager til San Diego. Byen ligger tæt på den mexicanske grænse, og da ikke alle skal den vej, er det oftest en by, som danskerne fravælger. Det er en skam, for San Diego rummer rigtig mange muligheder – især for familien.

I San Diego finder du flotte og yderst seværdige attraktioner, ligesom du får snuset til storbylivet. I et af de kommende afsnit vil vi forklare nærmere, hvilke attraktioner der er et must, når du er i San Diego.

Utallige overnatningsmuligheder – find ud af, hvor I vil bo

San Diego er en storby i millionkategorien. Derfor siger det sig selv, at der er utallige overnatningsmuligheder. Prisen på hoteller i storbyerne er oftest en smule dyrere, og hvis I vil have et hotel centralt i byen, kommer I til at betale mere, end I måske ellers ville være vant til på jeres roadtrip. Det er helt normalt i storbyerne.

I kan med fordel begrænse jeres muligheder ved at finde ud af, hvor I vil bo. I kan både bo tæt på San Diego Zoo, inde i midtbyen, lidt uden for eller et helt fjerde sted. Hav en idé om, hvad I vil se, og hvor relevant og vigtigt det er for jer, at I har hurtig og let adgang til disse attraktioner.

Hotels.com kan hjælpe jer på vej, men før I begiver jer på jagt, kan I med fordele læse vores guide (Hoteller i San Diego) til, hvordan I finder det perfekte hotel i San Diego.

America’s finest city

Underoverskriften skyldes, at de lokale selv kalder San Diego for “America’s finest city”. Det skyldes blandt andet, at der skulle være godt vejr året rundt. Med godt vejr menes stabile temperatur, der i gennemsnit varierer fra ca. 15-25 grader. Det betyder, at San Diego kan besøges hele året rundt, hvis det er vejret, der er i højsædet.

Derudover er San Diego en blanding af noget, der ikke er hverdag i verdens storby. San Diego kan forene storbyliv med fantastiske badestrande og en udsøgt strandpromenade. Det er selvfølgelig et must at bruge noget tid der, men pas på med ikke at blive opslugt. Der er mange andre fantastiske ting i San Diego. Dem kommer vi til nu.

Oplevelser i San Diego

Alt fra en af verdens bedste zoologiske haver til fantastiske museer – når det kommer til attraktioner i San Diego, er der en masse muligheder. Medmindre I er lang tid i byen, kan I ikke nå dem alle, men der er dog seværdigheder, der ikke må undgås. Det er disse, vi har valgt at fokusere på.

San Diego Zoo

San Diego zoo

I kender måske zoologiske haver fra Danmark. Glem disse, og besøg San Diego Zoo. Byens zoologiske have er verdensberømt og anerkendt som en af verdens bedste af slagsen. Her får du en enestående chance for at komme helt tæt på fascinerende dyr under sikre og gode forhold.

Zoo’en er stor, og derfor kan man sagtens bruge en hel dag i haven. Skulle I ikke have så lang tid, er der busture rundt med guider, der er søde, sjove og ikke mindst oplyste omkring dyrene og deres adfærd. Det er en god og anderledes måde at se de fantastiske dyr på.

I San Diego finder du mere end 3600 dyr fordelt på over 650 arter. Dyrene lever under rigtigt gode vilkår, og der er ingen tvivl om, at du skal besøge attraktionen, som er en del af Balboa Park. Dette vil falde i god smag hos alle, men er især en god mulighed til børnefamilien.

Balboa Park

Balboa Park, San Diego

San Diego Zoo er en del af Balboa Park, som er en bypark, der beriger dig med et stort grønt areal med en kolossal oase. Parken opstod i 1915, da man lavede Panama-udstillingen som følge af Panama-kanalens åbning. Her blev de mange bygninger, der især er spansk inspireret, opført.

I parken findes blandt andet skulpturer, vandfald, en botanisk have og meget andet, der bestemt er værd at se.

USS Midway

USS Midway i San Diego

San Diego er ikke bare en by, der viser sig fra sin bedste side, når det kommer til natur og dyreliv. Byen er også en stor havneby, og derfor kan du besøge USS Midway, som er et stort hangarskib, der er lavet om til museum.

Skibet var i brug indtil 1992, hvor det blev museumsskib. Det er knap 300 meter langt og byder dig rundt til et kig på, hvordan besætningen levede der. Det er et moderne hangarskib med tilhørende fly, der har tjent USA i krig i mange år.

Skibet har den fordel, at det kan opleves på en halv dag – og så har du også gjort det grundigt. Desuden er San Diego hjemby for den amerikanske stillehavsflåde. Det skaber stor aktivitet i byen, og som turist er det ikke noget, du kan undgå at lægge mærke til.

SeaWorld San Diego

Killer whale show i Sea World
Killer whale show i Sea World

Hvis du ønsker at kombinere to af de mest kendte ting i San Diego – dyr og vand, så er SeaWorld San Diego et visit værd. Her kan du opleve fantastiske spækhuggershows og gode guider, der fortæller om dyrene.

Derudover er der vilde rutsjebaner i parken, som er værd at prøve, hvis I har brug for et adrenalinkick. Alt i alt er parken en perfekt og oplagt mulighed til en god familieaktivitet.

Der skal sættes en hel dag af til at besøge SeaWorld San Diego.

Find det perfekte spisested

San Diego har også det klassiske storby-look. Høje skyskrabere, velklædte folk og gode spisesteder. Men på en mere traditionel og gammeldags måde end mange andre storbyer. Hvis I søger dette miljø, er Gaslamp Quarter et godt sted at tage hen. Navnet opstår, da området har gaslamper, som er med til at sætte en særlig stemning.

Hvis I søger restauranter, caféer og muligheder for at shoppe, er Gaslamp Quarter et godt valg. Her finder I alt, hvad I har brug for, og der findes noget til enhver smag og restauranter (link til restauranter i San Diego) med forskellige menukort. Her er det værd bruge lidt tid. Om ikke andet for at få en god gastronomisk oplevelse.

En ideel mulighed for at tage til Mexico

San Diego ligger, som tidligere skrevet, meget tæt på Mexico. Derfor er det oplagt at tage videre til Mexico fra San Diego eller blot snuppe et par dage i landet for at vende tilbage til USA.

Det kan I sagtens gøre, og man kan tage sporvogne direkte til Mexico. Der er dog et par ting, I skal være opmærksomme på. Når I skal tilbage til USA, bliver I tjekket grundigt ved grænsen. Derfor kan grænseovergangen godt tage tid – især fra Mexico til USA. Af den årsag anbefales det, at I ikke tager på en dagstur. Det er ikke besværet værd. Brug som minimum et par dage, og så er tiden givet fint ud. Hvis I skal videre til Mexico, er det ikke aktuelt for jer.

Mexico er et anderledes land end USA. Landet har været berygtet for kriminalitet, som især omfatter vold og narkohandel, længe. Derfor skal I være påpasselige i Mexico. Det skal dog ikke holde jer tilbage. Vær fornuftige, og tag jeres forholdsregler. Så skal I nok få en god tur i et land, der er helt fantastisk.

Kom rundt i San Diego i bil

Hvis I ikke har noget imod at færdes i trafik, kan det være smart at leje en bil i San Diego. Med en bil har I en anden frihed, end den I vil opleve, hvis I skal med det offentlige rundt. Det kan nemlig også godt tage sin tid at finde ud af, hvordan det fungerer. Derfor er billeje en god mulighed.

Hvis I ankommer med fly, er der rigtig mange udlejningsfirmaer i lufthavnen, som gerne vil leje jer en bil. Her skal I selvfølgelig se, om I kan finde et tilbud og gerne en pakkeløsning, der egner sig godt til jeres behov. Hvis I blot skal bruge bilen i San Diego, er det måske ikke så vigtigt, at den er smart og hurtig, men måske mere praktisk at den er funktionel. Skal I leje en bil til hele turen i San Diego, skal I selvfølgelig have lige den model, I ønsker.

Kommer I ikke forbi lufthavnen, er der også utallige muligheder inde i selve byen for at leje en bil. Hvis I vil læse mere om billeje i San Diego, kan I læse en større guide lige her (link til billeje i San Diego)

Kom tilbage til det vilde vesten

Det vilde vesten i San Diego? Kan det nu passe? Nej, det passer ikke helt, men ikke desto mindre er det den følelse, I får, når I besøger Old Town Historic Park. Et mindre område tæt på centrum, hvor der findes mexicanske restauranter, og butikker der sælger læder og sæbe.

Som en særlig tradition skal 4. klasse-elever bruge en hel uge i byen. Hvorfor skal de så det? Fordi Old Town Historic Town på ganske lidt plads kan fortælle San Diegos historie. Det skal du ikke gå glip af, og I kan bruge så længe, I vil i området.

USA’s bedste strande

San Diego er et paradis for dem, der vil snorkle, dykke og surfe. Årsagen hertil findes I, at kysten ved San Diego er blandt den bedste i USA. For ikke ret mange år siden vandt Coronado Beach titlen som USA’s bedste strand, og det siger noget om kvaliteten. Her er der blåt, varmt vand og hvidt, løst sand.

I vil finde toiletter, badehuse og alt, der er brug for på Coronado Beach, og den er utrolig familievenlig – tag derfor bare jeres børn med.

På stranden kan I lave, hvad I vil. Slappe af med en bog, bade eller udfordre jer selv. Hvis I ikke har prøvet surfing, er der nu en udsøgt mulighed for at prøve kræfter med denne sport. Her er der både Surfing Schools og Surfing Academies.

Ellers er der rig mulighed for at snorkle og udforske dyrelivet under vand. Her kan I også sejle i en båd længere ud, hvis I har mod på det. Det giver flotte og vilde oplevelse under vand.

Det italienske område

Ikke ret langt fra San Diegos bymidte ligger Little Italy. Navnet er kommet af, at det var et område af byen, hvor rigtig mange italienere slog sig ned og havde et lille italiensk samfund i den amerikanske storby.

I dag er der stadig noget italiensk over Little Italy. Det ses især ved de mange pizzeriaer, der er i området. Her kan I få pizza, som en stolt italiener laver dem. Med kærlighed og kvalitet. Hvis I kommer på det rigtige tidspunkt, vil der også være markeder at finde i Little Italy.

Tag selv på opdagelse

Nu har I forhåbentligt fået lidt inspiration til, hvordan man kommer rundt i San Diego, og hvad der er værd at opleve. Det vigtigste er dog, at I får planlagt en tur, der passer til jer. I kan med fordel selv tage på opdagelse rundt i byen, langs kysten og på den anden side af grænsen. Uanset hvad vil I få både fantastiske og skuffende oplevelser. Heldigvis er der flest af de fantastiske i San Diego.

Prøv jer frem, og nyd turen. Så skal I nok få en god rejse. Held og lykke og god tur til San Diego!

 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hegelundmedia.dk/usa-guiden.dk/wp-content/themes/usa-guiden/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here