Store temperatursvingninger

Nationalparkerne er vidt forskellige fra hinanden, og derfor kan I godt se mange parker på jeres tur og få en ny og fantastisk oplevelse hver gang. I visse af nationalparkerne er der dog store temperatursvingninger fra dag til nat. Temperaturen kan svinge helt op til 30 grader, hvor der kan være bagende varmt i dagtimerne og minusgrader om natten. Det er blandt andet gældende i Yosemite National Park.

For at forberede jer bedst bør I have tøj med til både sommer- og vintervejr. Vi har lavet en liste over ting, der er gode at have med:

 • Jakke/regntøj
 • Solbriller
 • Godt fodtøj – I kommer til at gå meget, så robust og godt fodtøj er vejen frem – vandresko er perfekte. Ellers er løbesko eller andre komfortable sko fine
 • Behagelige shorts
 • Behagelige lange bukser
 • T-shirt
 • Trøje
 • Masser af vand
 • En kasket
 • Solcreme – gerne med en høj faktor, hvis I besøger parkerne i sommerhalvåret
 • Et par panodiler
 • En rygsæk til at have det hele i

Spar penge med et nationalparkpas

Hvis I er på en større rundrejse i USA, kan det være en rigtig god idé at købe et nationalparkpas, som giver adgang til mere end 2.000 nationalparker.

Oftest koster det ca. 25 dollars at komme ind i en af nationalparkerne. For 80 dollars kan I købe et pas, der gælder i et år til alle parkerne, og så kan I alle komme ind i den samme bil for den pris. Derfor er det meget sandsynligt, at det er en god idé at bestille et America the Beautiful Annual Pass.

Passet er gældende for fire voksne, mens børn under 16 år kan komme gratis med.

Overnatninger I og omkring nationalparkerne

Det er muligt at overnatte både inde i selve nationalparkerne, ligesom der er en stribe af hoteller uden for parkens grænser. Hvilken løsning I vælger er helt op til jer, men hvis I vælger at bo på et hotel inde i parkerne, har vi et par gode råd.

Hotellerne inde i parken er populære, og der er stor rift om dem. Derfor skal I bestille et værelse i god tid, hvis det er den løsning, I ønsker. Det giver jer mulighed for at få de bedste pladser til solopgangen og de bedste udsigtsområder.

Disse hoteller er oftest dyrere end gennemsnittet i Californien og den resterende vestkyst, fordi de er attraktive og har en fantastiske beliggenhed. Det skal I være klar på at betale, men det er det værd.

Hvis I ønsker at bo uden for parken, kan I måske tage det mere roligt. Dog kan I med fordel bestille et værelse, hvis I vil være på den sikre side.

Hotels.com er en god side at finde både billige og gode hoteller samt anmeldelser på.

Transport omkring nationalparkerne

Når I besøger nationalparkerne omkring USA’s vestkyst, er det i langt de fleste tilfælde som en del af et roadtrip. Derfor kan I køre helt til parkerne, og I kan sågar overnatte på hoteller inde i langt de fleste af dem, hvis I ønsker det.

Transporten inde i selve parkerne er forskellige. I parker som Yosemite National Park og Grand Canyon skal I rundt til fods, mens det i Kings Canyon er muligt at køre et godt stykke ind i parken. Her kan I så stille bilen og gå på opdagelse. Begge dele har sin charme.

Stå tidligt op og få de bedste pladser

En af fordelene ved at bo inde i selve parken er, at I har kort vej til de bedste pladser. Uanset hvad anbefales det at stå tidligt op. Jo tidligere I står op, jo tidligere kan I være i parken og få nogle af de bedste pladser. Jo bedre pladser I får, jo vildere og mere surrealistisk bliver jeres oplevelse.

Bor I derfor uden for parken, er det klogt at sætte vækkeuret ekstra tidligt og tage den bil, I har lejet og komme afsted. Det vil I ikke fortryde.

Men bare rolig – alle spots i nationalparkerne er vilde.

Alle nationalparker er forskellige

USA har et stort og fascinerende udvalg af nationalparker. Dog må I endelig ikke tro, at I har set dem alle, når I har set en. Det har I absolut ikke, og alle parker er vidt forskellige. Derfor kan et nationalparkpas også være rigtig godt givet ud.

Yosemite National Park ser helt anderledes ud end Bryce Canyon f.eks. Tag jer tiden til at se alle dem, I kan nå. Vi vil senere her i guiden forklare nærmere om nogle af de meste kendte.

Brug hovedet, når I er på visit

Nationalparkerne er vilde og vil med sikkerhed være noget, I ikke har set før. Derfor er det også nærliggende at tage masser af billeder og gå på opdagelse. Det skal I være mere end velkomne til.

Noget af det, der gør parkerne så fantastiske, er dyrelivet. Hver park har med sin natur et flot og vildt dyreliv. Derfor kan I støde på store og vilde dyr, der kan være farlige. Det er de dog kun, hvis I generer dem og ikke respekterer, at I befinder jer på deres hjemmebane. Brug hovedet, hold afstand, og læs parkens guide om, hvordan I skal agere, når I møder dyrene. Medarbejderne kender deres adfærd, og de er værd at lytte til.

I Danmark er vi ikke bekendte med farlige og store dyr som f.eks. bjørne. Derfor skal I tænke jer om. Der er dog intet at frygte, hvis I møder sådan en og følger reglerne. I stedet skal I være glade for at være så heldige, at I får set sådan et dyr.

Dyrelivet i Nationalparkerne

Nationalparkerne er vidt forskellige, og derfor er der også et meget alsidigt dyreliv. Her kan I møde alt lige fra bjørne i Yosemite til slanger i Death Valley. Det er med til at give nationalparkerne et helt særligt liv.

I kan selvfølgelig bestræbe jer på at møde et af disse fantastiske dyr, men det er ikke noget, I bør opsøge. Det er ret usædvanligt at møde disse, og I bør blot opfatte det som en bonus, hvis det er tilfældet.

Det kan ikke understreges nok, at I skal have stor respekt for dyrene og lade dem være i fred.

Yosemite National Park

Lad os kigge lidt nærmere på nogle af de mest kendte nationalparker. Meningen er, at I skal få en idé om, hvad den enkelte park indeholder, så I kan finde dem, der tiltaler jer mest.

Vi starter med Yosemite National Park – en park, der rummer et kæmpe areal, som er umuligt at se det hele af. Den del af parken, der er mest besøgt, er Yosemite Valley. Det er her, turisterne tager til, og her der er guidede ture, museer og butikker.

Yosemite Valley er også området, hvor du kan se store og fascinerede vandfald, der kommer som smeltevand fra Nevada-bjergene. Det vand løber langsomt ud i Stillehavet.

Ydermere er der fantastiske bjerge og klipper, som er synlige fra Yosemite Valley. Her er El Capitan meget kendt. Måske kender du det fra Apple og deres MacBook, hvor Yosemite længe har figureret som en del af brandingen i deres styresystem. Nu kan du se El Capitan i virkeligheden.

Ellers er der fri mulighed for at udforske Yosemite – både på egen hånd eller på en guidet tur. Det er under alle omstændigheder værd at tage op til Glacier Point, hvor man kan få en helt fantastisk udsigt ud over dalen, klippetoppene og de flotte vandfald.

Slutteligt er der et aktivt dyreliv i Yosemite-parken, hvor I kan være heldige at møde dyr som sorte bjørne og mountain lions.

Hvis I ønsker at læse en mere omfattende guide af Yosemite National Part, kan I gøre det lige her (link til Yosemite National Park).

Grand Canyon

Grand Canyon består af en række kløfter og kan ses fra både nord- og sydsiden. De fleste ser og oplever Grand Canyon fra sydsiden, da nordsiden kræver en lang køretur eller en krydsning af floden.

Grand Canyon er ideelt til at opleve, hvad naturen kan gøre, og hvilken magt den har. Der er 1,6 km til Colorado-floden, og den har brugt 5-6 millioner år på at skabe den kløft, der i dag er kendt som Grand Canyon. Et flot syn I aldrig vil glemme.

I skal bruge en hel dag på at opleve Grand Canyon (link til Grand Canyon), og det anbefales, at I både får solopgangen og solnedgangen med. Det er et syn, I ikke må gå glip af.

Temperaturene i Grand Canyon er meget skiftende. Om vinteren er der iskoldt, mens der er meget varmt om sommeren. Hvis I besøger parken i højsæsonen i juli og august, skal I tage højde for mange mennesker og høje temperaturer. Hav derfor godt med vand med.

Death Valley

Death Valley – et frygtindgydende navn, som opstår, fordi parken tog mange nybyggere og guldgraveres liv i fortiden. Området, som er et månelandskab, er ekstremt barskt – selv i dag. Om sommeren er der så varmt, at de fleste kun kan være i skyggen, da temperaturerne er målt til over 55 grader. Derfor anbefales det at besøge parken i marts eller april, hvor temperaturerne er mere udholdelige.

Men Death Valley skal ses. Det er et vildt naturstykke, og der kan med fordel bruges en hel dag i parken. Ørkenplanterne blomstrer i marts og april, og der er fantastiske udsigtspunkter, hvor I vil se syn, I aldrig har set før.

En smuk og vild ørken med en drabelig fortid. I dag dræber Death Valley stadig folk, der ikke har masser af vand med på turen og ikke har respekt for solens bagen. Derudover er der ikke mobildækning mange steder. I kan dog med fordel besøge parken, hvor det blot gælder om at bruge sin sunde fornuft. Så er alt i sin skønneste orden, og I vil få en vild oplevelse.

I kan læse meget mere om Death Valley her (link til Death Valley).

Bryce’s Canyon

Bryce’s Canyon ligner ikke noget fra den her verden. De store, røde og ikke mindst seværdige søjler af sandsten står op og danner udgangspunkt for parken.

Nationalparken er også stedet, hvor I finder klipper af sjove karakterer, og der er ligeledes fantastiske udsigtspunkter ud over de vilde søjler, dalen og klipperne.

Når I besøger parken, må I ikke misse solopgangen, og derfor er det en god idé at komme tidligt. I kan selv gå på opdagelse, men der er også gratis busser, som I kan stige ombord på. De kører fra hovedindgangen.

Bryce’s Canyon (link til Bryce’s Canyon) har næsten to millioner gæster årligt og er et must, hvis I vil se det vildeste inden for nationalparker i USA.

Kings Canyon

I Sierra Nevada, Californien, ligger Kings Canyon. Den minder lidt om Yosemite Valley, men her er det muligt at køre et godt stykke ind i parken via California Highway 180.

For at opleve Kings Canyon fra dens bedste side, skal I over bjergene Monarch Divide og køre langs med floden.

Hvis I kører ind med bilen, skal I huske at stoppe undervejs. Især Grizzly Falls eller Zumwalt Meadow er gode bud på destinationer, hvor I bør gøre holdt. Det er flotte grønne områder med klipper, vand og natur, som I kun har set på film.

I Kings Canyon finder I også verdens største træ målt i diameter. General Grant Tree har en diameter på 12 meter og er verdens tredje største levende organisme. Generelt er træerne store i den del af parken.

Kings Canyon er en undervurderet nationalpark, og det har vi valgt at sætte fokus på i en større guide (link til Kings Canyon).

Tag på eventyr

Ingen tur i nationalparkerne bør være planlagt ned til mindste detalje. Det ødelægger simpelthen en del af oplevelsen. Men det er en god idé at have et kendskab til, hvad man kan se i de forskellige parker, hvor man kan bo, og hvordan vejret er.

Vores største anbefaling er, at I tager på eventyr og laver jeres egen unikke tur med de informationer, I nu har. En guidet tur kan sagtens være en god måde at gøre det på, men ellers er det fedt og lærerigt at gå på opdagelse selv i nationalparkerne. De kan alle noget forskelligt, har alle deres eget liv og gør alle forskellige indtryk på jer. Se alle dem, I kan, men ellers er de parker, som er beskrevet ovenfor et must.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hegelundmedia.dk/usa-guiden.dk/wp-content/themes/usa-guiden/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here