Bryce Canyon – oplev de vilde røde søjler både sommer og vinter

I Utah ligger Bryce’s Canyon. En nationalpark med flotte røde klippesøjler, som er vidt forskellige fra alle andre nationalparker. Landskabet i Bryce’s Canyon er utroligt, men ikke særlig beboervenligt, og en af de første mormoner skulle have udbrudt, at det var et helvedes sted at miste en ko. Hvis man ser nationalparken, kan man godt give ham ret. Lad os kigge nærmere på Bryce’s Canyon.

0
2917

Hvordan er klippesøjlerne opstået?

Når man ser de høje, røde søjler, forstår man ikke, hvordan de er blevet til. Det er USA’s natur, der igen har vist sin power ved at blæse og puste alt væk – undtagen søjlerne, der er for stærke. Derfor står de nu der – midt i Bryce’s Canyon. Det er vi ikke kede af, for det er dybt fascinerende og et uforglemmeligt syn.

At søjlerne er røde skyldes deres indhold, som blandt andet tæller jern.

Bryce’s Canyon er for dem, der gerne vil sove længe

I de fleste nationalparker anbefales det at komme tidligt. Så kan I få nogle gode pladser, se solopgangen og forbedre jeres oplevelse. I Bryce’s Canyon er solnedgangen mest værd. Derfor kan I godt sove længe, hvis det ønskes.

Alligevel er solopgangen også flot, og hvis I har muligheden for at opleve begge dele, er det klart noget, I skal gøre. Søjlerne vil blive fremhævet på en helt unik måde.

Generelt set er Bryce’s Canyon et sted, hvor der er masser af flotte udkigspunkter. De fleste af dem kan man bruge rigtig lang tid ved.

I bil eller bus

I Bryce’s Canyon er det både muligt at køre selv samt at få ture rundt i busser. Bussen vil tage dig med til alle udkigspunkterne, og derfor er det en god løsning. Ligeledes er I fri for at tænke på parkering og lignende, da Bryce’s Canyon ligger ret isoleret.

Vælger du at køre selv, er det dog muligt at køre endnu længere ud, end bussen gør. Her kan I nå til Rainbow Point, hvor der er en vild udsigt udover et plateau.

Besøg Bryce’s Canyon både vinter og sommer

Der er varmt om sommeren og koldt om vinteren, men det er ikke værre end i visse dele af landet. Derfor kan Bryce’s Canyon også besøges både vinter og sommer. Om sommeren kan man se det flotte øde landskab med de røde søjler, mens de om vinteren er belagt med sne på toppen. Det giver en utrolig kontrast.

Rent faktisk burde parken besøges to gange. En gang om vinteren og en gang om sommeren. Det er det samme område, men to vidt forskellige syn.

Der er ligeledes også forskellige aktiviteter at lave i parken både vinter og sommer. Om vinteren kan der dyrkes vintersport som f.eks. cross country skiing og snowshoeing, mens der om sommeren kan hikes og køres gennem landskabet. Det er derfor muligt at holde en hel ferie ved Bryce’s Canyon.

People hiking looking at hike map in Bryce Canyon. Young multiracial couple of hikers navigating and smiling happy during hike in Bryce Canyon National Park landscape, Utah, USA. Young woman and man.

Book endelig hotel i god tid

Bryce’s Canyon er blandt de mest populære nationalparker i landet. På trods af det er der ikke så mange overnatningsmuligheder. Derfor er det en god idé at booke et hotel i god tid, da menneskemængden er større end hotelmulighederne.

Der er ca. tre-fem hotelmuligheder ved parken, og der er rift om pladserne. Hvis I vil overnatte lige ved siden af indgangen, skal I også forberede jer på, at det kan koste lidt ekstra i forhold til andre hoteller. Det giver dog nem adgang til parken, når I skal derind.

Hvis I kan gå på kompromis og overnatte lidt længere væk fra Bryce’s Canyon, er der flere muligheder, som I også kan finde i mange forskellige standarder og prisklasser. Det kunne være et godt alternativ.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hegelundmedia.dk/usa-guiden.dk/wp-content/themes/usa-guiden/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here