Se det undervurderede King’s Canyon fra bilen

Californien er en af de 27 delstater, der har én eller flere nationalparker. Mens Yosemite National Park stjæler meget opmærksomhed, findes King’s Canyon også. En park som mange overser, og det er en fejl. I denne guide vil vi have fokus på King’s Canyon. For den er helt klart et besøg værd.

0
3066
Kings canyon waterfall panorama

En nabopark til Sequoia National Park

King’s Canyon ligger ved siden af Sequoia National Park, men på trods af dette minder de to parker ikke om hinanden. Derfor kan du ikke se Sequoia National Park og derved tro, at du også har set King’s Canyon.

King’s Canyon er et sted, hvor I får plads til at fordybe samt forene jer med naturen. Et stille område, hvor I kan gøre stops undervejs, og derved er det på alle måder en selvguidet tur.

Kør med bil ind i King’s Canyon

Modsat Yosemite National Park og mange af de andre store og seværdige nationalparker kan du køre ind i King’s Canyon. Faktisk kan du køre ret langt ind ad California Highway 180 og opleve naturen fra bilen. Her er der god mulighed for at gøre holdt undervejs, når I føler for det. Derfor har I en ubegrænset frihed, når I besøger parken.

Ved Roads End må I dog stille bilen, og hvis I vil videre ind i parken, skal I til fods.

Idyllisk stilhed – en grund til at vælge King’s Canyon

King’s Canyon har to store fordele, som I ikke finder i Yosemite National Park. Udseendemæssigt kan de to godt minde meget om hinanden, hvorfor det vil være nærliggende at tage den større og mere kendte Yosemite-park. Her er der to væsentlige grunde til, at King’s Canyon er et lige så godt valg.

  • I kan køre i bilen ca. 48 km ind i King’s Canyon. Hvis der er dårligt gående med, er dette en bedre løsning. Ligeledes er Yosemite Valley (stedet man besøger i Yosemite National Park) kun 18 km. Derfor får I mere at se med bil i King’s Canyon.
  • I Yosemite er der mange mennesker – med god grund. Men hvis I ønsker stilhed og idyl, er den nemmere at finde i King’s Canyon. Her kan I for alvor høre det brusende vand fra floden.

Se verdens største træ

I King’s Canyon kan I se verdens største træ målt på diameter. General Giant Tree er 12 meter i diameter og er verdens største træ. Træet er et sequoia-træ og ligger tæt på Sequoia-parken.

I det område af parken er alle træer vildt store og bestemt et besøg værd. Derudover er der en række andre steder, hvor det er værd at gøre stop – dem kommer vi til nu.

Stop ved vandfaldene

Når I kører ind i parken, bør I så afgjort stoppe ved nogle af de vilde vandfald, som King’s Canyon også rummer. Her kan I som selvguidende bruge den tid, I vil, ligesom I kan gøre alle de stops, I ønsker. Et stop eller to ved de flotte vandfald bør dog ikke være til debat.

King’s Canyon starter for alvor, når I kommer over Monarch Divide-bjergene. Velvidende dette kan I planlægge jeres stop herefter. I kan ligeledes med fordel bruge en hel dag i parken, som alt i alt er knap 2.000 kvm2.

Overnatningsmuligheder ved parken

Hvis du vil overnatte I eller omkring King’s Canyon, er der en række muligheder. Der er hoteller, som er placeret rundt omkring, men ligeledes er der gode muligheder for at sove uden for parken. Hvis I vælger at overnatte inde i parken, skal I være forberedt på, at det er dyrere end at bo uden for, ligesom det er dyrere end mange af de andre steder i Californien. I kan dog bo billigere ved at vælge en primitiv og sjov overnatning i telte med fælles badefaciliteter. Det er en fed mulighed.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/hegelundmedia.dk/usa-guiden.dk/wp-content/themes/usa-guiden/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here